Flyttat hem,

Jag glömmer aldrig när jag var 4 år gammal och den nya tillbyggnaden av huset var klart, jag var jätte arg på mamma och packade min väska och gick förbi henne i vardagsrummet och hon frågade mig var jag skulle,  då sa jag argt: Jag flyttar, med bestämda steg och en arg blick gick jag hela vägen bort till den nya avdelningen tog ett rum och stängde dörren.

Till jag var 24 år bodde jag hemma på kungsgatan i Landskrona , sista åren med min pappa då mina föräldrar skiljdes när jag var 18.

Och nu 7 år senare är jag tillbaks, här med min pappa. Men nu har jag tagit sebbes rum för eftersom jag var yngst fick ja det minsta rummet, Balzar lite större sebbe mellan stort och syrran det största som nu blivit mina älskade syskonbarns lekrum.

Sålde min lägenhet i Helsingborg för 2 veckor sedan och har inte saknat den en sekund sen. Det blev liksom aldrig riktigt min, jag var aldrig hemma och det mesta ja gjorde där var sov. Helsingborg var en stad som vi älskade från det att vi började ta bussen från Landskrona till knutpunkten, där hängde vi på kullagtan hela dagarna och fika på  Wannes coffie eller handlade små saker på H&M.

Vid gymnasie tiden var det kvällslivet som gällde, nästan varje helg var det något upptåg och lika kul hade vi varje gång. Kvällen avslutades oftast med taxi hem till kungsgatan i samlad trupp och  där rostade mackor och skrattade oss till sömns. Söndagen var obligatorisk videomix godis och nån film innan gympan började 16.00 till 19.30 då vi var lagom trötta:)

Vi hängde oftast hos mig för det var sällan nån hemma, och inte så mycket regler.  Så ja jag har en del minnen här.

Man kan tycka det låter konstigt att flytta hem vid 31 års ålder. Men för mig känns det som det bästa som hänt mig på länge, känns som det la sig ett lugn över bröstet och jag är hemma, en trygghet och en fast punkt som kan vara svår att hitta när man reser och tävlar så mycket som man gör som golfproffs. Och att det är svårt att tjäna några pengar när och få det att gå runt gör att detta underlättar en hel del att slippa tänka på en hyra varje månad.  Senare när min bror och hans familj flyttar ut från huset på gården kommer jag flytta in där, så att jag och pappa inte växer ihop:) men just nu känns det bara helt rätt och mysigt att ha sällskap när man kommer hem från en hel dags träning eller en resa.

Förra veckan spelade jag min första tävling för året. Terre Blanche Ladies Open. Efter en hel vinters träning vet man inte riktigt vart man står med tävlings nerverna och hur det kommer kännas men måste säga att jag blev så glad ute på banan för min mental träning med Igor och mina förberedelser med Kricken och Jonas  ( mitt team) har gett resultat. Jag såg en starkare viva på banan och upplevde slag och situationer på ett utvecklande sätt. Sköt 75-74 och spelade även 18 hål sista dagen men efter 17 hål avbröts spelet pga av stormiga vindar. Efter 1.5 spelade vi 18 hålet och när vi kom in sa dom att rundan cancellerades;( känndes tråkigt när man kämpat i 18 hål men kunde inte påverka deras beslut.

Så slutade på en 31 plats av 136 tjejer, pappa gick caddie och som tradition bor vi och Isabella Ramsay hos Tom och Maggan på banan vilket gör hela veckan så mycket trevligare plus att kvällarna var det Masters, oslagbart.

Nu blir det BGCC och träning innan Fys med Jonas i lund. Min Nästa tävling är Abbekås Open 20-21 april sen Hjo Open 27-28april och 1 maj bär det av till Let Acces igen och Schweiz.

Ta hand om er / kramar V

Senaste inlägg

Kommentera inlägget

Börja skriva & tryck enter för att söka